#transpub rendezvény

MEGHÍVÓ

Kedves Kollégák! Tisztelt Érdeklődők!

A MANYE Fordítástudományi Szakosztálya útjára indítja új kezdeményezését, a #transpub-ot, amely a fordítástudomány és tolmácsoláskutatás területéről válogat, népszerűsít új tudományos eredményeket, tudósít konferenciákról, rendezvényekről, és szervez műhelybeszélgetéseket egy-egy aktuális szaktudományos témáról az online térben.

Az első ilyen rendezvényünk egy könyvbemutató lesz 2020. december 18-án, 15.00 kezdettel. A kötet, amelynek szerkesztőivel és szerzőivel is beszélgetünk, „IRÁNYTŰ A TOLMÁCSOLÁS OKTATÁSÁHOZ. A kompetenciafejlesztés új fókuszai” címmel jelent meg 2020 őszén, Szabó Csilla és Bakti Mária szerkesztésében.

A rendezvényre ezúton is szeretettel meghívjuk.

Csatlakozni a következő linken lehet:

Meeting link:https://unideb.webex.com/unideb/j.php?MTID=m84a372f123de1e9bf6ab50d107f42d7

Meeting number: 121 008 8255

Password: bhR4YqtSB25

Host key: 727403

A rendezvényről felvétel készül, amelyet részleteiben vagy egészében publikussá teszünk. A rendezvényre történő bejelentkezésével hozzájárul ahhoz, hogy szerepeljen a felvételen.

Háttér:

A kötet az IRÁNYTŰ-projekthez kapcsolódik, amely néhány évvel ezelőtt indult Pécsről, és amelynek a középpontjában a kompetenciafejlesztés kérdésköre áll. A projektet útjára indító Kóbor Márta és Csikai Zsuzsanna szerkesztette az első kötetet, amely a fordítói kompetenciákkal foglalkozik és 2017 őszén jelent meg, most 2020-ban követi a tolmácsolási kompetenciafejlesztés területét bemutató tanulmánygyűjtemény. Készülőben van az IRÁNYTŰ-projekt harmadik kötete is, amely 2021-ben jelenik meg, a műfordítással foglalkozik.

Várjuk Önöket a #transpub rendezvényén!

Bakti Mária
Csatár Péter
Szabó Csilla
Veresné Valentinyi Klára
(szervezők)